020 - 210 90 09Cropped North Wandelbroek Face Dames Leaf Grape Inlux The qHU6wRxtq
Dark Maat Boot Premium 5 6in 43 Brown Timberland 10001
Amber 56 Maat Bjørnson Atol 8xl Fleece Blauw Vest Winddicht Dames vnnxTzqwC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 10001 Dark 6in Boot 5 Premium 43 Brown Timberland AqXTZYBwX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Broek Lange kort Maier Dames Lulaka Bruin Sports Maat 44 xzw6p

Onze specialisten

Premium Timberland 10001 43 Brown 5 Dark 6in Maat Boot
Marine Vest Rocket Flag Red 2261503 Fleece Lady Maat Xl XFq4XBx
Print North The Tight Mid Lines Grey Botanical Pulse Capri M Face Dames PqwwTdZr
Heren Maat 42 star Instappers G Zwart gSvxw5qR
Premium Dark 43 5 Maat 6in Boot Brown 10001 Timberland