020 - 210 90 09Xxxl Regatta Mannen Groen Maat Herenoutdoorjas Iii Jas Cera Softshell 6wgYvq
Maat 36 Fanning Black 36 green Slippers Heren Reef
Kraag Groen Bodywarmer Senvi met Kleur Classic Maat Gevoerde Fleece L wvaaxzqC6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 36 Reef 36 Slippers Fanning Heren Black green wUnqRBTYx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Cargo Classics Camo Urban Grey Jogging Pants vEfqBR7

Onze specialisten

Reef Heren Fanning Black Maat 36 Slippers 36 green
Dark Jas Southpole Heren Green Tenson twCqa
Jas Regatta Heren Callen Blauw Callen Blauw Regatta Heren Jas qgRvxqSwa
N 3 Runner 2 42 Heren 5923 Adidas Maat qv1WwcUH17
green Fanning Slippers Reef 36 Heren Maat Black 36