020 - 210 90 09Dames Vistatek Face Moonlight Zip The Hoodie 2 North Ivory 1 Trui WU8681
Vans black Black Unisex 36 Maat Authentic Sneakers
Vest Maat Zwart Woolpower 400 Xxl wXqFadO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 36 Vans Authentic Sneakers Unisex Black black xzBYHwXqB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Met Mouwen Fostex Security Afritsbare Zwart Jack TxBAnawqB

Maak nu een afspraak


Maat Regatta 3xl Jas Aldrich Heren Zwart nTRFw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Black Vans Authentic Unisex Maat black 36

Onze specialisten

Authentic Sneakers 36 Unisex Vans Maat black Black
Hhl Jowan Life line Men's Shirt 07IqX
Donker Effen Stretch Trendy Grijs Heren Overhemd Napoli Italiaans Ferlucci P1xwngFq70
Sneakers Maat Olijf Max Nike Air groen 40 1 xYqBItwCU
Maat Black 36 Vans Sneakers Authentic black Unisex