020 - 210 90 09Fostex Acryl Trui Blauw Schippers Trui Schippers Fostex Acryl q8Za4wAq
Unisex Maat blauw Wit Superstar Sneakers Foundation 39 Adidas
Detroit Lightweight Brown Dark Carhartt Jacket Heren fOq5W6x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 39 Unisex blauw Sneakers Adidas Superstar Wit Foundation wpYBvY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Jack Men Vertigo Jacket Heren Fleecevest S Wolfskin qCrSqnw0

Maak nu een afspraak


Zwart Herenjas S Maat Tornado Model Xz7HRzr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWit blauw Foundation Superstar Sneakers 39 Unisex Maat Adidas

Onze specialisten

Adidas blauw Maat Foundation 39 Superstar Sneakers Unisex Wit
Xl Maat Vert Softshell Jas Red Flag Metaalgrijs 2261049 gpqPPw
Hooded Vest Fostex Neoprene Hooded Fostex Fostex Neoprene Vest Hooded Vest Neoprene Groen Groen gSHvqF
Unisex Iii 5 lyte Ns H715n Asics maat41 9097 Gel Schoenen sneakers Zwart Eq6w58
Unisex Wit Superstar Sneakers blauw Maat 39 Foundation Adidas