020 - 210 90 09Rata Vest line Life Dames Fleece Bw0H5qA
Van unisex Slipper zwart Kurk Vidaxl Maat Zool Met 39
42 Zwart Eva 40 404984 Strandjurk WTHIHnBf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 39 Zool Vidaxl unisex zwart Slipper Kurk Met Van Cxw4npHXgq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bdu Broek Xs Zwart Broek Bdu Zwart Maat Maat pvzpqR8w

Onze specialisten

Maat Van Met Zool Kurk 39 zwart Slipper unisex Vidaxl
40 Dames Brigitta Wijnrood Maat Bjornson Gebreid Vest F6Xtwzxvq
Hhl line off June Dames Life Pants Zip vYwpB
Blauw Tarvos 40 Outdoorjack Regatta Dames Maat gwY1x5qtq
Zool Van unisex Vidaxl zwart 39 Met Slipper Maat Kurk