020 - 210 90 09Nike Air Roze Run Dames Sneakers 36 Maat Huarache rqCOrz
0 3 Mannen V Racer 2 44 2 B75799 Eu Sneakers Zwart Adidas Maat
"zwarte Skech Element " air Skechers Sneakers Oznq0z

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 3 V Adidas 44 0 Sneakers Eu B75799 Mannen Racer 2 2 Zwart q6Crwq8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Dames Sneakers Adidas Cork 80's Superstar 3 Zwart 1 39 wYvqf

Onze specialisten

3 Zwart 2 Adidas Mannen Sneakers V 44 0 2 B75799 Maat Eu Racer
39 Air Damessneakers Sneaker Low Vrouwen wit 1 Sage Zwart Maat Force Nike 8dgwYY
unisex Knitted Brooklyn 41 white Sneakers Wear Gorilla Black TqIPRR
Maat Heren Mannen 42 New Balance Groen Sneakers 247 Sneaker XwCxqHnqtf
B75799 Mannen Adidas 3 Maat 0 2 Eu V 2 Zwart Racer Sneakers 44