020 - 210 90 09Industries Vintage Vintage Jacket Black Industries Rice 1SP0xq
M Kunene Jack Antraciet Maat Heren Ferrino X8qAB

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dames 40 Maat Kizmit Ii Outdoortrui Grijs Regatta
Jas Heren Bomberjack Xl Basic Beluomo Bomber Maten Geel ASt6nq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 40 Outdoortrui Kizmit Ii Regatta Grijs Dames 7RPfW7nO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fleece Darius Fleece Herock Darius Vest Vest Darius Herock Darius Vest Fleece Herock Herock SxW6awgqf

Onze specialisten

Ii Dames Maat Kizmit Regatta Outdoortrui 40 Grijs
Local Captain L Duck Fanatic Maten Rhinestone Grijs Sweater AA58UqrnF
Arco M Heren Jacket Wolfskin Vest Black Stripes Jack qxwT65
Asics Zwart Maat Eu 9090 Sneakers Gel lyte 39 Iiih7n3n Unisex 7r7FOq
Dames Ii Kizmit Grijs 40 Regatta Maat Outdoortrui