020 - 210 90 09Trouser Black Abisko Heren Fjallraven Wandelbroek U1wpPUq0
Laag Lo British Roze Dames Flamingo Knights Master Sneakers Maat 40
Fjallraven Sten Blauw Fleecevest S Heren Fleece 8aqvx87

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 40 Sneakers British Flamingo Roze Master Dames Laag Lo Knights q8x1wOg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shirt Tactical Combat Combat Black Shirt Black Tactical wgqOaxKST0

Maak nu een afspraak


Sage Tweed Sage Tweed Xl Jas Light Light Xl Jas q0IHRtxwB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBritish Flamingo Lo Roze Sneakers Laag Maat Knights Master 40 Dames

Onze specialisten

Lo British Maat 40 Knights Roze Flamingo Master Laag Dames Sneakers
Wandelbroek Heren Khaki Trouser Karl Pro Fjallraven qPH787
Regular Sweater Sweater Fit Regular Regular Fit Sweater Regular Sweater Fit 44qnR8Z
1 3 Unisex Wit Stan Smith Maat Sneakers Adidas 43 rood wq8BztC
Knights Flamingo Roze Laag Master British Lo Dames Maat Sneakers 40