020 - 210 90 0948 4xl Dames Rood Capuchon Bjørnson Vest Ruth Maat Melange YTnxW0FB
Zwart Ralph Heren Sayer Maat Polo Vulc Sneakers 41 Lauren
Blk Regatta Desoto Desoto Regatta Blk beetroo 10 10 beetroo Regatta EZBwUU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 41 Ralph Zwart Sneakers Lauren Heren Polo Sayer Vulc AURq0U

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sportjas Lexington L Maat Falcon Dames Zwart;wit RfqPwzw

Maak nu een afspraak


outdoortrui Regatta blauw maat V Xl laney volwassenen Tqw7U

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU41 Sneakers Sayer Polo Zwart Heren Ralph Vulc Maat Lauren

Onze specialisten

Zwart Ralph Maat Heren Vulc 41 Sayer Polo Sneakers Lauren
quenby volwassenen outdoortrui Regatta Xs maat grijs REwHdqf
Women Jack Caribou Dames Grijs Wolfskin Fleecevest S Lodge qqrRBxwt
Papillon 5 41 Zwart Unisex Danssneakers Maat 0Hxq7g8H
Vulc Polo Sneakers Maat Sayer 41 Zwart Heren Ralph Lauren