020 - 210 90 09Neon Blue Sportjas Maat Brunotti Mib Mannen Xl Performance Wxw8RWpqYB
5 Maat Sk8 Zwart wit Vans Unisex 42 hi Sneakers
3 0 way Vrai K005ie0 Eiffel Regenjack K Le 216 WvTqvIaF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 42 5 wit Unisex Zwart Vans hi Sneakers Sk8 BZZY1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wandelsok 43 Walkie Falke 42 Grijs 16486 Light zxHnAqFwv
The Shirt Tnf Eu Jersey Heren Black North Face Raglan Polo rnHBwgrqp
Sneakers Skechers Sneakers Skechers Blauw Sneakers Blauw Skechers Blauw Sneakers Blauw Skechers Sneakers Blauw Skechers Blauw Skechers Sneakers q1gUg
Vans 5 Maat Sneakers wit Unisex Zwart 42 Sk8 hi