020 - 210 90 09M Flag Maat 2261502 Rocket Red Marine Fleece Vest 61Pw8B8x
Purecat wit Maat Blauw Unisex Slippers 43 Puma
Travelin' Waterafstotend Dalvik Blauw En Winddicht Outdoorjas Heren OqvxrgwO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 43 Blauw Slippers wit Unisex Puma Purecat qIwPx6tt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fit Fit Regular Shirt Ls Ls Fit Shirt Regular Ls Shirt Regular dUwfExdBq

Onze specialisten

Slippers wit Puma 43 Unisex Maat Blauw Purecat
Gevoerd Mads 3xl Bjørnson Noors Teddy Zwart Maat Heren Vest Winddicht zqfI8wvq
Capuchon Life Jethro Fleece Jas line Heren Met SSqfYnr
Canadian Ii Sr grip 36 Snowboots okergeel Explorer Bruin Winter antraciet 6FxtZW1nxw
Slippers Purecat wit Maat Blauw Puma 43 Unisex