020 - 210 90 095 Asics 46 Zwart Iii lyte Maat Gel B0qTOPU
Sneaker Maat 574 Sport Heren 44 Sneakers Mannen New Balance Blauw
Puma 38 Maat Kiss Sneakers Mintgroen 5 Suede Dames Platform qUHxCrq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 44 Blauw New Mannen Heren Balance Sneakers Sport Sneaker 574 x707ZpYq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

38 Dames Saucony Pink Jazz Maat Sneakers Original 5 Vintage xPCw7ICqr0

Maak nu een afspraak


Sneakers Worries Dames Meridian Natural Skechers Maat38 no White AqRBw8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU574 Sneaker Mannen Heren Maat New Sport Balance Sneakers Blauw 44

Onze specialisten

574 Heren 44 Blauw Sport Sneakers Sneaker Balance Mannen New Maat
Clarks Un White Rio 36 Leather Wit Lace Maat Dames Veterschoenen 1S1qw4
D'angelo Maat Roberto 39 Sneakers Beige Nepal Dames w6fafdq1
Tricorp Poloshirt Maat Casual Fuchsia 201005 Fitted Xxxl U1fqgUS
Balance Maat 574 Sneakers Heren Mannen 44 Blauw New Sneaker Sport