020 - 210 90 09Anna Maat 6xl Dames 52 Wit Zomerjas Bjornson YxwaqpTw
Makke Broek Green Mens Shorts Korte Forest r1S1vY

Procesrecht – Dagvaarding

 

44 Maat Blauw Veterboots Timberland Heren Killington Chukka
Broek Makke Green Shorts Mens Korte Forest qzatw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 44 Chukka Killington Timberland Heren Veterboots Blauw pzRzZf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

41 Wandelsokken Cool Dames Falke Tk2 Beige Maat Eq8nXP

Maak nu een afspraak


Didriksons Jas Black Coal Dames Noor Parka FwCaqTF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Veterboots 44 Killington Heren Blauw Chukka Timberland

Onze specialisten

44 Killington Heren Blauw Chukka Timberland Veterboots Maat
Dames Groen Jas Regatta Groen Landelina Landelina Dames Jas Regatta dEawdqB
Microfleece Laag Kleur Maat Royal Fleece Vest Senvi Thermisch Xxl Basic wIxX4PqU
Zwart Maat Fastrider Track Xl Winterjack tqtxOrYE
Veterboots Blauw Chukka Maat Killington 44 Timberland Heren