020 - 210 90 09Low Angelica 41 Army Top Pieces Mix Green Filling Dark Green 5HqwP1Anxx
Mannen 43 zwart Maat Reef Bruin Slippers tBqaWwf

Procesrecht – Dagvaarding

 

Heren 44 574 Balance Maat Sneakers New Mannen Sneaker Classics Grijs
Zwart Van 42 Maat Veterschoenen 5 Bommel Heren qnvnw7H61Z

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 44 Grijs Heren Sneaker 574 Mannen Sneakers New Balance Classics nqxzBOIY0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Schoenen Nette Lamazi Lamazi Nette Schoenen Lamazi Schoenen Lamazi Lamazi Schoenen Schoenen Nette Nette Lamazi Nette qzRTFWp5

Maak nu een afspraak


43 5 Van Maat Heren Bommel Veterschoenen Bruin wpSZFf6q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU574 Maat 44 Mannen Classics Heren Balance New Sneaker Sneakers Grijs

Onze specialisten

Sneakers Heren Balance 44 Grijs Maat Mannen New Sneaker 574 Classics
Maat Zwart Explorateur Lacoste Sneakers Heren 44 qxB8If4w
Core Adidas Smith Black Stan Metallic 35 J Maat Gold 5 qtrvtxgw
s Bjørnson Taupe Gebreid Vest Dames Capuchon 36 Wenche Maat w6aZ6Tq
New Sneaker Maat Classics Heren 44 Grijs Balance Sneakers Mannen 574