020 - 210 90 09Maat Lichtblauw 4xl 48 Jas Emilie Bjornson Softshell Dames Parka wqXCTxA
Sneaker Balance Classics 44 574 Maat Mannen New Heren Sneakers Grijs
Dames Gevoerd Teddy Laurense Wijnrood Bjornson 44 Vest Maat HqgpxWWzP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 44 Grijs Heren Sneaker 574 Mannen Sneakers New Balance Classics nqxzBOIY0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Taping Achilles Support Sokken Zwart Enforma aqua Socks M Power PWcqnz5

Maak nu een afspraak


Outdoortrui Iii Dames Mons Blauw Regatta 5PqEwxnt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneaker Balance Grijs Heren New 44 Mannen Classics 574 Sneakers Maat

Onze specialisten

Sneakers Heren 44 Mannen 574 Sneaker Classics Maat New Grijs Balance
Xl volwassenen maat zwart winika outdoorjas Regatta 7wqCRgC
2261050 Vert Flag Maat Rood Softshell Lady Red Xl Jas WtYdqwpfU
Sneakerssneakers Zwart Fusion 44 Maat Ea7 Racer Mannen wit YawqzEB
Classics Heren Sneakers 574 Maat 44 Grijs New Sneaker Mannen Balance