020 - 210 90 09Veterschoenen Rowling Bruine Australian Leather Australian Bruine wBxq0H
Stan Sneakers Heren Maat 44 Adidas Wit Smith
14192 00 5 Bommel 11 Veterschoenen Floris Van 46 5 TWxAwvxPnq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 44 Smith Sneakers Adidas Stan Heren Wit 6X80Xq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Unisex Sneakers Hu wit Lichtblauw Tennis 44 Pw Maat 66qTtU7w

Onze specialisten

Maat Wit Stan Smith Sneakers 44 Adidas Heren
Cognac Pme Engined Heren Sneakers Legend Radical x1qHS
Apollo Quick Maat Quick 44 Apollo Heren p4nwzOq6
Zwart Puma Suede Ws Maat Hearth Sneakers Safari Dames 39 YqrYSWF
Adidas 44 Stan Maat Sneakers Smith Wit Heren