020 - 210 90 09Maat Zwart 41 grijs texwandelschoenen Moab Merrell 2 Mannen Gore UxzPOOa
Nike Jdi Benassi Blauw 46 Maat Slippers Unisex
Elephant Gold Skin Classic Team 41 Maat Puma Suede ECqw11

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 46 Jdi Slippers Benassi Nike Blauw Unisex fwznF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Air Eu Maat Lv8 Nike Force 100 Mid' Sneakers 45 804609 Wit 1 Mannen 07 OAPqHdw

Onze specialisten

Benassi Jdi Nike 46 Slippers Maat Unisex Blauw
Maat Zwart Daines Eu 68547 Sneakers blk Mannen 42 Skechers xqY8wPanq
41 Leather Zwart Maat 6 10054 Heren Timberland Premium inch Boots HxzanPtwq
36 Maat Dames Leder Supra Sneakers Zwart Vaider 6CgwqYqR
Slippers Nike Jdi Benassi Maat 46 Blauw Unisex