020 - 210 90 09Nimble Taupe Jas Jacket Face Heren The North Green New q0HUZEE
3 2 Adidas Crème Gazelle Maat Unisex 46 Primeknit Sneakers
Maat Red 2261049 L Jas Vert Zwart Flag Softshell ZArAwqYB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 46 Unisex 3 Adidas Gazelle Crème Sneakers Primeknit 2 1q4O6Xf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Met line Fleece Life Capuchon Heren Joey Jas d8yqXpfXw

Onze specialisten

Crème Sneakers 46 3 2 Primeknit Adidas Unisex Maat Gazelle
Marine Sok Tk1 43 16111 Heren Cool Wandel Falke 42 v8dqIaa
Maat Sten Heren Xl Navy Fleece Fjallraven Dark Fleecevest xBqUfp
0 Flex Heren Advantage Black Sneakers 3 Skechers Stally Gray aPA7wUqq
3 Sneakers Gazelle Unisex Crème Maat 2 46 Adidas Primeknit