020 - 210 90 09Xl 45 blauw Wandelsokken Hiking Energysocks All Season 47 Enforma P6qRpU
Corinne Jas Roze Iv Dames Regatta 7qxwB4fdqp

Procesrecht – Dagvaarding

 

Gsm Maat Sneakers Bruin 49 Heren Asics
6xl Jas Dames Bodil Bjornson 52 Atol Blauw Softshell Maat 10TvC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 49 Asics Bruin Gsm Heren Sneakers ICwaUq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjornson 42 Maat Zomerjas Grijs Dames xl Eva qFxZwOqrnI

Onze specialisten

Heren Maat 49 Asics Sneakers Bruin Gsm
Didriksons Jas Dames Navy Lydia Jacket qxgSn6q
Oranje Dames Shirt Regatta Ii Jenna Cxwfq4YUX
Lowa Innox 0920 Gtx 310611 Evo Trekkingschuhe q4qAw8O
Maat Asics Gsm 49 Bruin Heren Sneakers