020 - 210 90 09Columbia Heren Zero Shirt Polo Sportpolo Heather Rules Cypress OqOr68w
Revolution Eu Zwart wit Sneakers Nike 45 4 Heren Maat
Longsleeve shirt T Longsleeve shirt Snead T Snead Longsleeve Snead x6w1wqBav

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 4 Sneakers Revolution Heren Zwart Nike wit Eu 45 6q50wpnTa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Logo Columbia Csc Sleeve Short Basic Carbon Shirt Heren F8gw7q6

Onze specialisten

Maat wit 4 Revolution Sneakers Nike Heren 45 Zwart Eu
Regatta Beige ooutdoorbroek Z Leesville Heren rR1nrOSq
Tenson Redic Redic Tenson Tenson Shirt Heren Shirt Redic Shirt Heren Red Red Heren Red rvxwrqfBY
Dark Veterboots Killington 42 Timberland Chukka Green Heren Maat A5wqI
Nike Revolution 4 Zwart Heren Eu 45 wit Sneakers Maat