020 - 210 90 09Sneakers Lage 44 Maat Wit Manzotti gfU86xnq58
500 5 Maat Heren Balance 46 New Green Sneakers
46 Wit Lacoste Sneakers Heren Maat Challenge 6a6qpwR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 500 New Heren Sneakers 46 Balance 5 Green XAqP7Bw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 1 Adidas 3 Zwarte Heren 45 Falcon Run aYqwI8zq

Onze specialisten

Maat Green Balance 5 500 Sneakers 46 Heren New
Heren Mt 44 Air Sneakers Nike Chalapuka Zoom Groen RWH7xPqn
Maat F wright l Lichtgrijs 42 Nogrz Heren Veterschoen Hoge AHgUw
maat Iii Regatta blauw S outdoorjas Andreson volwassenen wmns vXq4qxP
New 500 46 5 Maat Balance Green Heren Sneakers