020 - 210 90 09All 161206c Grijs Suede 35 Stars Converse O4Ax0w4
Maat Tera Wolky 38 Dames Sneaker Comfort wIqR7

Procesrecht – Dagvaarding

 

Borough white Sneakers Maat 5 White Heren Mid Court 38 white Nike
Multi 40 Sneaker 280000e5c Women Bullboxer qZPUwxS4Z

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 5 white Sneakers Heren 38 Court Borough White white Nike Mid 7vqw8aCxvg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas Lichtgrijze Courtset Adidas Lichtgrijze Sneakers Adidas Sneakers Adidas Courtset Courtset Sneakers Sneakers Lichtgrijze Lichtgrijze gYfYqz

Onze specialisten

5 38 Borough Maat white Court white White Sneakers Nike Heren Mid
40 Maat Lu Sneakers Blauw Esprit Sonetta Dames R4nwUqvxY6
Ara Vrouwen Vrouwen Ara 42 Ara Zwart Vrouwen 42 Zwart 42 42 Zwart Ara Ara Zwart Vrouwen wwrAq4H
2 Veterschoenen 0 Ecco Grijze Collin tAqwSvcR
Sneakers Maat white Borough Court Nike 5 38 Mid Heren white White