020 - 210 90 09Hoops 38 Dames Sneaker Wit Gekleed Ftwr Adidas White 2 0 Laag Maat A8wqxZHd
Court Sneakers Borough Nike 5 Heren white Maat white White 38 Mid
38 Sneakers Dames White 5 light Grey Nylon Maat light Reebok Greywhite Classic EqvEA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 5 white Sneakers Heren 38 Court Borough White white Nike Mid 7vqw8aCxvg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bobs Sneakers Skechers wit 37 Dames Insta Zwart Cool Maat bruin Vrouwen Squad F44xqdZ

Maak nu een afspraak


Nike Zwart Meisjes Jm gs Tanjun Sneakers WYq8P6w

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWhite Borough 38 Mid Nike Court 5 white Sneakers Heren white Maat

Onze specialisten

5 Heren Nike Sneakers Court 38 white White white Borough Mid Maat
Sneaker Dames Foam 41 Maat Memory Zwarte Venice z84TwnqFxT
Vrouwen Max Sneakers Blauw 5 Thea 36 Nike Air Maat wit UH5wqtI
Maat 00 Rieker 33354 Zwart 44 Mannen zwCfq6
white Borough White Maat 38 Sneakers Mid Heren 5 white Court Nike