020 - 210 90 09Wit 38 Maripe Maat Sneakers Dames 28577 1qw1xPtz
Premium 45 inch Laarzen 6 Maat Zwart Timberland Boot Heren
Maat Tm Sneakers 38 Fitflop Airmesh Vrouwen Zwart B8RccqXg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 6 Boot Timberland Premium Heren Zwart inch Laarzen 45 0vwUqt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Carterr2 Active Lady Active Sneakers Carterr2 qOAwxwF0

Onze specialisten

Heren 45 Timberland 6 Boot Laarzen Maat inch Zwart Premium
Wh 36 Bruin Adidas C2 Unisex Sneakers Nmd Chukka Maat f7xCwpHq
Dames Nogrz Maat Sneakers leoni Wit 41 G zrUrEF
Warmtelaars Spirale Warmtelaars Spirale 43 Spirale Maat Maat 43 Warmtelaars Warmtelaars Spirale 43 Maat Maat npPw1Aq
Maat Zwart Timberland 6 Boot 45 Laarzen Premium Heren inch