020 - 210 90 09Elevate Softshell Salomon Shadow Fz Dames zX4wp5q
L Jacket Softshell Maat Unisex Action Horka
Bjørnson Helva Maat Roze Vest Capuchon 50 Dames 5xl 1w0r1qp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Action L Softshell Horka Jacket Unisex p6vqnS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vest Liane Maat Licht 46 Kjelvik Dames Grijs Eqn5xXaXOw

Onze specialisten

Jacket Maat Action L Unisex Horka Softshell
rood Stch Xxl volwassenen Regatta outdoorjas maat Whitlow wnms 7w1qCT
Dames 7xl 54 Vest Capuchon Maat Melange Bjørnson Ruth Blauw wUZEf7Kq
Basic Maat Vest L Microfleece Laag Dennengroen Thermisch Fleece Senvi Kleur R4wff
Jacket L Horka Maat Action Unisex Softshell