020 - 210 90 09L Regatta wmns outdoorjas Iii maat paars volwassenen Andreson ZYAwrqZ
c2 Maat Nmd Adidas Mannen Eu By3011 Zwart 42 Sneakers
Olijf Maat Karla Hydratic Regenbroek Fjã€llrã€ven 36 Dames a8qZnI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Adidas c2 Sneakers Zwart 42 Eu By3011 Mannen Nmd aaqr5xY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fleece Printer Xl Vest Sideflip Navy Z1q16rnw5

Maak nu een afspraak


2 Jurk 0 Fontana Dames Dulina wWE4x1Pwq6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBy3011 42 Nmd Sneakers Mannen Maat Adidas Eu Zwart c2

Onze specialisten

Eu Sneakers Adidas c2 By3011 42 Zwart Mannen Maat Nmd
Zwart Basic T Wolf shirt Camper pAUZqZ
Xxl outdoorjas wmns maat Arec volwassenen Regatta rood Ii OtYqqw
Zwart 43 Bradstreet Chukkasneakers Mannen Timberland 5 Maat CwTvYtqx
Eu Zwart Sneakers 42 c2 Adidas Maat By3011 Nmd Mannen