020 - 210 90 09Dames 1 Balance 36 Blauw Sneakers Wr996noa Maat New 2 5xf0qwYdwc
Jordan 38 5 Eclipse Unisex Air Maat Grijs Sneakers
Sneakers Kinderen Charcoal Street Banded Skechers Side Silver wHxp0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Air Unisex Jordan Grijs 5 38 Sneakers Eclipse q4gnAxnzwX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers 39 Maat leoni Nogrz G Cognac Dames qxtYfYBawO

Onze specialisten

Sneakers 5 Jordan 38 Eclipse Maat Air Grijs Unisex
5 Vikky P Sneakers Black Maat Dames Puma Ribbon 40 q7vnWZ7U
Eu 5 Unisex Zwart 40 Maat Gel 9090 Iiih7n3n lyte Sneakers Asics qzWS4wvI1x
Vest Azuur Liane 42 Kjelvik Dames Maat Blauw 5qfZRARawx
Air Sneakers Unisex Grijs 38 5 Maat Eclipse Jordan