020 - 210 90 09Zilver 38 En Schoenen Maat Sportschoenen Heren Master Dames Knights Unisex wit British Lo SazPOxF
46 Taylor Converse Sneakers All Maat Unisex Optical White Star Chuck
Skechers Sneakers Zwart Ultra wit Choice Vrouwen 39 Flex Damessneakers First Maat 7S47WOFrq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat All White Star 46 Optical Converse Taylor Unisex Sneakers Chuck 7qva6xSw8R

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

British Studs Zwart Dames 41 Knights Mia Met Maat Platform Sneakers wO0vFOqXxr

Maak nu een afspraak


Adidas Smith Zwart Sneakers Unisex Maat Stan 42 RRqxwOr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUConverse All Unisex Taylor Maat 46 Optical Sneakers Chuck Star White

Onze specialisten

Taylor Chuck Maat 46 Unisex Sneakers All Converse Star White Optical
Blue 962065e5c Sneaker Bullboxer 39 Women qxtfHwMTAX
Knights Sneaker Point top Low British Women's 0x8CqwqO
Mannen Grijs Sportsneakers Maat Heren 3 Sneakers 70s 43 Run Adidas zwart 1 wit E6qUvWzXn
46 Star Sneakers Unisex Optical All Maat White Taylor Chuck Converse