020 - 210 90 092 Sneakers 45 1 3 Mannen B75799 Maat V Adidas Racer Zwart Eu 0 zvxEB0q
Stan Smith Adidas Wit 5 42 S7qwqv

Procesrecht – Dagvaarding

 

Slippers Maat Basic Beco Heren 42 Marine
Authentic black Black 40 Maat Unisex Sneakers Vans dSqWCwfd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Basic Beco 42 Slippers Heren Marine HFzzx6On

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

roze Maat 36 Adidas Wit Foundationsneakers Superstar Unisex wqEEPY4n

Onze specialisten

42 Basic Marine Heren Beco Slippers Maat
All Star Zwarte Hi Sneakers Converse qvSAAnEX
Converse Stars All Boot 157685c Bruin39 FFw7q0x
Dames La Strada Sneaker 38 Maat nwwFESqY
Maat Heren Marine Slippers Basic Beco 42