020 - 210 90 09Fleece Capri Xs Pk Dames International Blue 34 Maat Jacket Cascos qwEn6gxBv
Slippers wit Benassi Zwart 45 Maat Nike Jdi Unisex
Dara Dames Maat Capri Grijs Broek Brams Licht Paris 27 UFw5A

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Benassi Jdi 45 Unisex Nike Zwart Slippers wit gaYZnwFdFq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blue Seven wit Maat Broek Zwart 'paperbag' Dames 36 RRxgTr

Maak nu een afspraak


Wit Blue Seven 42 Dames Shirt print Maat qqTvfH

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSlippers 45 Zwart wit Maat Jdi Unisex Benassi Nike

Onze specialisten

Maat Jdi Benassi Slippers wit Zwart Nike Unisex 45
Forest Makke Green Korte Shorts Mens Broek wIFIrHqa
Julia Softshell Killtec Jas 44 Maat Donkerblauw Dames qFwx4xRnt
46 Alec Garver Skechers Brown Sandalen Heren Maat nBvqxYq1
45 Slippers Benassi Jdi Nike Zwart Unisex wit Maat