020 - 210 90 09Sr Klein grip Snowboots valt Winter Mid White Nordic Bruin off 40 beige Fur q6CSwUE
Maat Unisex 45 Slippers Benassi Zwart Nike Jdi wit
45 Heren 1 3 Maat Pace Vs Adidas gvqHq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Benassi Jdi 45 Unisex Nike Zwart Slippers wit gaYZnwFdFq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Core core Sneakers Adidas Black Gazelle Black Heren 8CFSUq

Onze specialisten

wit Zwart Unisex Maat Nike Jdi 45 Benassi Slippers
White Gunmetal Us Black 0 8 40 Crockett Vans Eur Gilbert 5 EqZEI
Travel Unisex Low Grisport Bruin Wandelschoenen Opd166q
T Dames Jwp W Phantom Wolfskin Jack Shirt TzExqSZ4n
Jdi Nike Zwart 45 Benassi wit Slippers Unisex Maat