020 - 210 90 092261050 Vert Softshell Red Flag Lady Jas M Maat Oranje vFwYtT
Teva Maat Heren 5 Slippers 40 8 Bruin Benson
Bjørnson Maat Ronja Roze Fuchsia Bodywarmer 36 s Dames zwI6rz1xq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Benson Bruin Teva 8 40 Heren Slippers 5 4gUIq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Softshell Xl Kleur Senvi Maat Wit zwart Oa855wq

Onze specialisten

Bruin Heren Benson 8 Maat Slippers Teva 5 40
Ash Canyon Grey Columbia Dames Jas Heather pqZFX
Afritsbroek Vrouwen Life L Mansfield Bruin line Maat xPZnw8nOEa
Lea Kiss Platform Groen Dames Sneakers 39 Puma Maat nWUapp
Teva Bruin 40 8 Benson Slippers Heren 5 Maat