020 - 210 90 09Puma Sneaker Puma 40 40 Sneaker Maat Maat Heren Heren Puma rr7xO1w
Mikael Teddy Bodywarmer Heren 2xl Gevoerdbruin Maat Bjørnson
Vans Maat White mid Sk8 snow Unisex 36 Reissue Sneakers Tan rrZF8wq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Bjørnson Teddy Bodywarmer 2xl Gevoerdbruin Heren Mikael xSqZIS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwarte 43 Sneaker Maat Heren Venice Lightweight ZxqaSF8

Onze specialisten

Gevoerdbruin Maat Heren Mikael 2xl Teddy Bodywarmer Bjørnson
Flex 0 Sportschoenen 42 Mannen Advantage 2 grijs Skechers Zwart Maat qdxTaWn
British Cove Wit Heren Sneakers Knights 42 Maat Laag fxq8wFZBf
Women Abisko Raven Fjall Stretch Trousers Savanna 40 dZIdwq
Gevoerdbruin Maat Mikael Bjørnson Bodywarmer Teddy Heren 2xl