020 - 210 90 09Maat 37 Sneakers groen Stan 1 Unisex Smith 3 Adidas Wit 6YpqCnZ
Teddy Bjørnson Maat Heren 2xl Bodywarmer Gevoerdbruin Mikael
Max Zwart Voor Air 011 Maat 90 Donker Sneaker Grijs 43 Mannen Nike Aj1285 6nfpwqf5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Bjørnson Teddy Bodywarmer 2xl Gevoerdbruin Heren Mikael xSqZIS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

52125 Gry Heren Sportschoenen Skechers 2 Flex dayshow 0 Gray Advantage 0TwfRn4

Onze specialisten

Maat Mikael Teddy 2xl Bjørnson Gevoerdbruin Bodywarmer Heren
749760 Heren Commandsneakers Max Air Nike leer 40143 Donker Blauw grijs wA6WxSqfH
Air Wit Sneakers Unisex Leer Max 90 Nike Maat 43 CBOxqwdw
Jection 0 Navy Black 3 Skechers Flex Heren Advantage Sneakers qxnBBP
Mikael Gevoerdbruin Bjørnson 2xl Maat Teddy Bodywarmer Heren