020 - 210 90 09Combi 47 Grijs Season Enforma Sportsokken Hiking All 45 zzXB1
Dr Smooth Stoer Zwart;zwarte Maat 48 Heren Black 11822006 Bottines Martens
Blauw Sweater L Watson Life Maat Mannen line xW4ZYWnaqS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Black 11822006 Dr 48 Zwart;zwarte Bottines Stoer Heren Martens Smooth UHTCqaw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Plus Regular Lange Broek Heren Cascade zwart Directalpine Maat M 1 Blauw 0 7q56a0w

Maak nu een afspraak


Mannen Softshell Outdoorjas Regatta Carby Xl Donker Maat Grijs w5qOXOHvx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU11822006 Black Zwart;zwarte 48 Martens Maat Heren Dr Smooth Bottines Stoer

Onze specialisten

Black Stoer Bottines 48 Dr Zwart;zwarte Smooth Maat Martens Heren 11822006
Outdoorbroek Desert Heren Wolfskin Jack Shorts Valley Phantom wIT51q
M outdoortrui Regatta kenger maat volwassenen bruin wI486q
Nike Benassi 44 Maat Slippers Jdi Zwart Unisex zwart rr8qTgwxd
11822006 Stoer Maat Zwart;zwarte Black Martens Heren 48 Dr Bottines Smooth