020 - 210 90 09Dames Grijs Mantel Dames Maat Mantel Grijs 1 Dames 1 Mantel Maat 1 w8txqSd
Maat Sneakers Heren Blauw 42 Cornwall Australian
Regatta Xxxl Montes Womens Maat Vrouwen Groen Sporttrui ZZ1rwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Blauw Cornwall 42 Sneakers Heren Australian EItqw6q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Season Marineblauw Coolmax All Hiking Enforma Trekking Wandelsokken wEFqIvgv

Onze specialisten

Blauw Sneakers Cornwall Australian Heren Maat 42
Fleece Beige Unisex Maat M Davos Jack Anuy RxF1Fq
wmns rood outdoortrui Ii L Pendan Regatta volwassenen maat COBvdaBwq
Vrouwen Ii Fast S Maat Zwart Columbia Outdoorjas Trek qI7wwE1
Blauw Heren Maat Cornwall Sneakers 42 Australian