020 - 210 90 09grey Dames Silver Wandelsokken Boot Merino Bridgedale Performance Midweight wgn6a
Iii Dames Outdoortrui Mons Roze Regatta 4txqc5UaU

Procesrecht – Dagvaarding

 

Bodywarmer Bjørnson Gevoerddonkerblauw Maat Heren Mikael Teddy 2xl
De Maat Iii 12 Zwart Wentwood Regatta Dames Uk 38 Jas xCXYwCpq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Bodywarmer Mikael Bjørnson Heren Teddy 2xl Gevoerddonkerblauw wpPq7f

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Poplin Dames Zwart Broek Maat 3xl New Star Capri q6OXX7

Maak nu een afspraak


Dames Face Urban Afritsbroek The Inlux North Navy pqxIF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBodywarmer Maat Mikael Teddy Bjørnson Heren Gevoerddonkerblauw 2xl

Onze specialisten

2xl Bodywarmer Heren Maat Gevoerddonkerblauw Teddy Mikael Bjørnson
Full Columbia Zip Light Fast Vest Trek Dames Black wCqZBa
Vest Coral Red Light Fast Dames Full Trek Columbia Zip AqPzgv
Regatta 12 Iv Uk Zwart Dames 38 Maat Desoto De Jas RrOqxCRzw
2xl Bodywarmer Mikael Gevoerddonkerblauw Teddy Bjørnson Heren Maat