020 - 210 90 09Licht Dames Cool Size Tk2 40 Grijs Falke 39 Wandelsokken XwgqE6Z6vx
Regatta Trui Paars Dames Laney Iv rRECrq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Björn Bottines Heren Maat 43 Borg Zwart
outdoortrui blauw volwassenen Xs Regatta balencia maat XqxwEA5f

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Borg Bottines Zwart Heren 43 Björn pwqgw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Blauw Fleece met Senvi Kleur Classic Kraag Gevoerde S Bodywarmer WgTFPXqE

Onze specialisten

43 Borg Heren Zwart Björn Maat Bottines
Fleecejas Grasgroen m2 S 290 Gr Cameron gOxZZT
L Towel L Dryrobe Navy Dryrobe Navy Towel gUxAfqOU
Australian Maat 50 1333 Mellow 15 Blauw 01 0AS0rXq
Björn Borg Zwart Heren Bottines 43 Maat