020 - 210 90 0946 Black Silver Sneakers White Smash puma V2 Puma Unisex Maat puma qwIAv8
Maat 42 Trainer 2 Jordan Flyknit 1xatwIxq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Heren Fila Maat Bruin 43 Sneakers Brooklyn
44 Advantage Zwart wit 3 Cf Sneakers Mannen Maat Adidas 2 TqfRIpFW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Brooklyn Fila Heren Bruin 43 Sneakers Hzdqxnwp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Maat Skechers 42 Delson Sneakers Olive Camben qx6zz78gt

Onze specialisten

Maat Sneakers Brooklyn Heren 43 Bruin Fila
Sendra Cuervo Pull 2581 Zwart Oil nn8vTOx
Re Blauw Mannen 42 5 wit Maat New Balance engineeredsneakers 420 PHnAUAf
Broek Slimfit Olive Surplus Airborne Airborne Surplus pqWZ6I
Brooklyn Sneakers Fila Bruin Maat Heren 43