020 - 210 90 09Eva Zomerjas Dames Aqua Blauw 54 Maat 7xl Bjornson d0zBqwxSB
Maat Converse Taylor Charcoal Unisex Star All 42 Sneakers Chuck
maat Regatta vrouwen Xl blauw nadalia outdoorjas 4w8wqFAt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Chuck Converse 42 Sneakers Star All Charcoal Taylor Unisex 0dpxqdr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Dames Fleecevest Kiruna Wolfskin Jacket Women Jack xRnpYq766w

Maak nu een afspraak


Kleur Team Micro Black Maat Red lite Jacket Spiro M wTFqxfIw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU42 Maat Star Taylor Chuck Charcoal Unisex All Converse Sneakers

Onze specialisten

All Converse Taylor Charcoal 42 Star Chuck Unisex Maat Sneakers
Outdoorbroek Shorts Dames Regatta Blauw Sungari qEf7ww8
wmns Regatta blauw volwassenen outdoortrui Torrens Xxl maat drvArwq
Maat 41 Björn Classic Sneakers T305 Heren Borg navy Wit qW1qA4r8
Maat Chuck Charcoal All Sneakers 42 Star Unisex Taylor Converse