020 - 210 90 09zwart volwassenen maat L Regatta raizel outdoortrui TqwAXA
Corinne Iv Dames Regatta Paars Jas 1qdxwYg

Procesrecht – Dagvaarding

 

Charcoal All Sneakers Chuck Unisex Maat 42 Star Converse Taylor
Legerbroek Acu Bdu Fostex Camo Digital An51twBq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Chuck Converse 42 Sneakers Star All Charcoal Taylor Unisex 0dpxqdr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Prolimit Poncho Blauw rood rood Prolimit Prolimit Poncho 8w71YqE

Onze specialisten

Taylor Converse All Sneakers Unisex Star Chuck 42 Maat Charcoal
2261503 Xl Metaalgrijs Rocket Flag Lady Maat Fleece Red Vest aT7qwpx6aY
Kenger S volwassenen outdoortrui Regatta groen maat womens 4BwOBAq
Dames Zwart Wl554smk Balance 39 Maat Sneakers New q154BI
Unisex Charcoal Sneakers Star Chuck Taylor Maat 42 Converse All