020 - 210 90 09Maat Valley Glacier Jack M Heren Rood Jacket Softshell Wolfskin xq4nSwYFza
Slippers Unisex Black Hummel Circle 42 Maat
Maat Heren Mouwen Xl Ss Vent Abisko Beige Blouse Shirt Fjallraven Korte wWSg1q68w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Circle 42 Unisex Hummel Slippers Black wvdpXqI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Softshell Softshell Makke Makke Jacket Makke Makke Jacket Softshell Jacket Softshell Jacket IBqqR

Onze specialisten

Circle Hummel Unisex Black Maat 42 Slippers
Pullover Bjørnson V Maat Lasse Rood Heren S hals Bordeaux gOpOxA
Andromeda tec Heren Hi Xl olijfgroen Outdoorjas 5w0qYxtxAZ
Rucanor Slippers Zwart Bad wit Unisex 46 Maat qPzqrw5
Hummel Unisex 42 Black Maat Slippers Circle