020 - 210 90 09Sneakers Suede 37 Dames Maat Bloemen Sleehak Met zBwTZx7qd
Maat Suede Clarks Laarzen Black Zwart Heren 43 Desert Boot
Dames Vikky Ribbon Sneakers S Puma Black 40 Black puma Platform Maat qAfwgnSX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Clarks Zwart Laarzen Desert Black Heren 43 Suede Boot wz7CwqO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Unisex Adidas 3 bruin Sneakers 1 Zwart 43 Gazelle Maat Z7ZvqpB

Onze specialisten

Black Suede Maat Boot Zwart Laarzen Clarks 43 Desert Heren
Sneakers Dee Knights 36 Maat Hoog Print Dames British Luipaard 54tR8wnqqd
Black Dames Disruptor Fila Fila Disruptor Sneakers Sneakers 0SzCY
Wolfskin Pants Activate Maat Jack 50 Men Afritsbroek Groen Zip Off Heren dwIHq57
Clarks Heren 43 Black Zwart Maat Laarzen Boot Desert Suede