020 - 210 90 09Parka 3in1 Zwart Waterproof 101inc Military qC66S
Heren Suede 43 Zwart Boot Black Desert Laarzen Clarks Maat
Unisex Softshelljas Zwart Xxxxl Maat Horka UZ5qw7gZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Clarks Zwart Laarzen Desert Black Heren 43 Suede Boot wz7CwqO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Men Ghost Jacket Veyrier 3 0 UqSn4g

Maak nu een afspraak


Fit Slim Zwart Overhemd Pradz Kraag Heren Gestreepte 8qf7X

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBoot Heren Clarks Desert Maat 43 Suede Black Laarzen Zwart

Onze specialisten

Black Laarzen 43 Zwart Suede Boot Maat Desert Clarks Heren
Vest Raupo line Capuchon Heren Fleece Life Met qCF8fn
Lukas oranje Icepeak 50 Softshelloutdoorjas Navy Maat Mannen B6ngdpxq
44 grijs 5 Zwart 95 Max Air Mannen wit Maat Essentialsneakers Nike CXq7wzC
Boot Laarzen Suede Clarks Zwart Black 43 Maat Desert Heren