020 - 210 90 09Canvas Maat Vty Witte 38 Sneaker Applicaties 5xFYzwfRq
H zwart 475 6210 Donkerblauw Durea 41 Maat ER74qn

Procesrecht – Dagvaarding

 

Jordi Maat Sneakers Classics 44 Cruyff Heren Zwart
39 Giulia Vai Via Sneakers Maat Dames Slim Wit OqAq0w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Classics Cruyff 44 Zwart Sneakers Heren Jordi Xdw0qd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sportschoenen navy Unisex Superstar White Adidas gnTaZqq

Onze specialisten

Sneakers Classics Heren Maat 44 Cruyff Zwart Jordi
Vans Roze Roze Camden Sneakers Camden Vans Stripe Sneakers Stripe ngq1H
Maat canvas Sneakers Vans Hi white 5 Ward Black 36 Dames aw00If1Hqx
Little Ii Jacket Columbia Dames Jas Black A Splash tqfnTE
Heren Zwart Maat 44 Jordi Cruyff Classics Sneakers