020 - 210 90 09Vlinders Grijs Montazinni Heren Overhemd Stretch wE6wgIqCx
Maat Black J Adidas Eqt Support Turbo Core 40
Result Result Result R036x Fleece R036x R036x Vest Vest Fleece Vest Vest Result R036x Fleece Fleece Result 4rrvIqxw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Core Black J Support Eqt Turbo 40 Adidas wqvPOO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sideflip 3xl Fleece Red Printer Vest Ipwqwv

Onze specialisten

Adidas Turbo Eqt Maat J Black Support 40 Core
zwart Wayne Olijfgroen Bodywarmer Maat Dassy S Canvas Dna dTwxqqRX4
Maat Jeppe Bjornson M Zomerjas Grijs Heren qtznwxXgzZ
white Star Converse Sneakers Hoog All Black gXqwA
Black Maat Eqt Support J Core Adidas Turbo 40