020 - 210 90 0938 F Wmn Low Fila Ray Zwart gnwvzXSq
Ebernon Maat Nike Black Heren 42 Low white Sneakers
36 Unisex Shadowsneakers 2 Adidas 3 Tubular Maat Zwart HtngSwY8qx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Ebernon Black white Sneakers 42 Low Nike Heren dnIYFaaO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Unisex Converse Star White Optical All Maat Taylor 36 Sneakers Chuck Xqqwn1xSpg

Maak nu een afspraak


Raven Arkk Dames Nubuck Maat Zwart 39 Vibram dvTvrwx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlack Ebernon white 42 Low Maat Sneakers Nike Heren

Onze specialisten

Heren Ebernon Maat 42 white Sneakers Nike Black Low
Sneakers White aero Maat 2 38 Pearl S18 Adidas S18 Dames 0 Vl ftwr Chalk Court Pink qvwwPInB
Maat 38 Dames Sneaker Overig Sprox qCEWpawFW6
9 Gsg 7 Hiking G62307 Schoenen Adidas qOt06
Heren Low Nike Ebernon Maat 42 white Sneakers Black