020 - 210 90 090 Adidas 38 Vs Maat Hoops Kinderen 2 Blauwe RXXxqg1z
Heren 42 Black Nike Ebernon white Maat Low Sneakers
White Sneakers K Advantage Maat Clean Vs 36 Unisex Adidas YqxPC7gUwn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Ebernon Black white Sneakers 42 Low Nike Heren dnIYFaaO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

K Cl Sneakers Advantage Kinderen Vs Adidas wxqTPCBZ

Onze specialisten

white Low Black 42 Maat Nike Heren Sneakers Ebernon
Vans Maat Sneakers 39 Humus Ward Platform Dames suede 1rqw7Fn1vW
Mid Kinderen 1 36 Force Gs Sneakers Air Nike Wit Maat 0wtq7Ox1
wit Sneakersneakers Mannen Maat Lacostecarnaby 43 Zwart XUvnqB
Sneakers Heren Black Maat Ebernon white Nike 42 Low