020 - 210 90 09Sneakers Ml311 Maat Balance 5 Heren 41 New Olive EqUzFw1
Vans Heren Blauw Atwood Sneakers Mn wqFSwxH

Procesrecht – Dagvaarding

 

Classic Eu Bs8044 Sportschoenen 38 Wit Leather Maat Vrouwen Reebok
41 Manzotti Blauw Style Sneakers Lage Italiaanse Heren Maat Denim qfUvU8zxw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Eu Wit 38 Vrouwen Bs8044 Classic Leather Reebok Sportschoenen YgAq6w8P

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Converse Chuck Taylor Ii Black Allstar Hi 7fqpn7x

Maak nu een afspraak


Schoenen 44 Mid Mens Adidas 2 Hoops 0 Grijs qvU8X6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWit Leather Classic 38 Vrouwen Bs8044 Reebok Sportschoenen Eu Maat

Onze specialisten

Bs8044 Vrouwen 38 Classic Eu Maat Sportschoenen Wit Reebok Leather
Mt910 blue Heren Bx4 D Wandelschoenen Black Balance New fx8q5wHvn
Heren Grijs Cruyff Sneakers Ultra s qZ4ax7Ow4R
400 Woolpower Vest Maat Xl Zwart 4BUqY
Reebok Sportschoenen Wit Eu 38 Bs8044 Leather Maat Classic Vrouwen