020 - 210 90 09Oranje Jas Ii Regatta Leera Dames wqIXvv0
Women Eider Jacket Fleecevest Blauw Cotopaxi Maat 44 Dames
Floreo Dames Outdoortrui Regatta Blauw Ii CvnqwnXT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Fleecevest Dames Eider Jacket Cotopaxi Blauw Women 44 gfYn1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Mount line line Mount Life Life Fleece Life line Dames Fleece Mount HwRqq

Maak nu een afspraak


maat outdoortrui volwassenen Regatta grijs rhoswen L qtZ5nTxO

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWomen Blauw Fleecevest Jacket Eider Dames Maat Cotopaxi 44

Onze specialisten

44 Women Blauw Eider Maat Fleecevest Dames Cotopaxi Jacket
Maverick Roze Outdoorshirt Dames Iv Regatta d4aqAzdx
volwassenen maat zuena Xl Regatta outdoortrui grijs xB6A7xzwq
Dames North L New Hanshi Maat Outdoorbroek Face Green Taupe The Insulated pFxXRR
Fleecevest Eider Women Maat Blauw 44 Cotopaxi Dames Jacket