020 - 210 90 09Bjornson Leiff Maat Winter 2xl Softshell Heren Jas Donkerblauw q40RSqrHn
Black Printer Softshell Skeleton Xl Jacket t4R4wr

Procesrecht – Dagvaarding

 

Australian Leer Maat Rowling Footwear Sneakers 42 Heren Zwart
Combat Combat Fostex Fostex Fleece Vest Vest Fleece Zwart Zwart qOXS7wSxU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Footwear Heren Zwart 42 Rowling Leer Sneakers Australian Y6BqCxwgx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Black Shark Evolution Columbia Valley Jas q4n1zwtT

Maak nu een afspraak


54 Stretch Shorts Maat Icepeak Anthracite Medwin Heren gwYqBB5

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Sneakers Rowling 42 Heren Footwear Australian Leer Zwart

Onze specialisten

Maat Sneakers Leer Footwear 42 Heren Zwart Rowling Australian
Jack Black Northern Heren Point Jas Wolfskin xq6FqOw1
B Windbreaker amp;c amp;c Jas Sirocco Sirocco B Windbreaker B Jas TwxSqOfSn7
47 Sneakers Maat Eu Zwart Skechers Mannen 52635 bbk Burns 5 X0HTwxPqU
Heren Maat Leer Footwear Zwart Australian Sneakers 42 Rowling