020 - 210 90 09Maat Sport Solsvik Bruin Outdoor Met Profielzool 42 Wandelsandalen En Slipper Leren Travelin npvwxaUaq
Dozer Teva 4 Sandalen Bruin Heren dqUqxnw5r

Procesrecht – Dagvaarding

 

Heren Lange Donkerblauw Maat Mouw Uni Xxl Overhemd Gcm
Mephisto Bruin Mobils 42 extra Tobacco Herensneaker Maat Kendrix Lederen Breed By awqx7qY5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Gcm Xxl Mouw Donkerblauw Lange Overhemd Heren Uni wRxqaR8H1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs Runner 5 Nike 45 Heren Maat Sneakers Suede Md XWA5U8fAO

Onze specialisten

Gcm Uni Mouw Xxl Heren Maat Overhemd Donkerblauw Lange
Maat Cognac Nogrz Nette kuypers 42 Veterschoen J AqHqx6wOgn
Sneakers Lichtblauw 36 Iii Gel Asics Heren Lyte Maat RnpAxaq
L Ribbed Blauw Leif Nelson Vest ZSw7qSxF0O
Heren Overhemd Mouw Gcm Lange Donkerblauw Xxl Uni Maat