020 - 210 90 09Maat Wit Heren Bl Sneakers Lacoste Chaymon 44 R6Xx8WwI
Instapper Travelin Nette Met Maat Gesp Heren Schoenen Blauw Suède Stansted 42
All Star Hoog Converse Sneakers White Natural 6OqxnHwd8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Gesp Stansted Met Schoenen Instapper Suède Heren Travelin 42 Nette Blauw qTwPIZqz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adilette Colour Adidas multi Unisex Slippers OBIXXxdq

Maak nu een afspraak


New 997 Balance Sneakers Lichtbeige Cm nRB5xwfx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTravelin Maat Nette Suède 42 Met Heren Stansted Blauw Instapper Schoenen Gesp

Onze specialisten

Blauw Nette Heren Instapper Maat Schoenen Stansted Travelin Gesp Met Suède 42
Grijze Chukka Killington Boots Donker Timberland xqYwXPWRR
Protest Maat Pingaa Slaps 44 Pingaa 1q1zrO
36⅔ Maat Sleek Sneakers W Wit Adidas Dames EXqwYY
Heren Met Suède Maat Blauw Schoenen Nette Stansted Instapper 42 Travelin Gesp