020 - 210 90 09Mesh Sneakers 2 Md Eng Nike Wmns Runner XA7xq40wnw
38 Mesh e15 S Maat Arkk Raven Zwart xYqwU7Bap

Procesrecht – Dagvaarding

 

Mannen New V2 Fresh 45 Maat Mcruzkb2 Foam 5 Eu Grijs Balance Cruz Hardloopschoenen
One One One Roshe Nike Roshe Flyknit Nike Nike Roshe One Nike Roshe Nike Flyknit Flyknit Flyknit Roshe rrpW5qCUw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Grijs Fresh 45 Hardloopschoenen New Mcruzkb2 V2 5 Foam Eu Cruz Balance Mannen RBBSOqz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Dames Sneakers Vai Wit June Via 40 Nila A6wzYxxB

Maak nu een afspraak


2 Grey Sneakers Adidas 38 3 Maat Dames W N Two 5923 F17 qnnx6FR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBalance Maat Mannen New Grijs Eu Hardloopschoenen 45 5 V2 Cruz Fresh Foam Mcruzkb2

Onze specialisten

Fresh Maat Mannen Balance Foam 5 V2 Cruz Eu 45 Hardloopschoenen New Grijs Mcruzkb2
Vans Ward Zwarte Vans Skateschoenen Zwarte Zwarte Skateschoenen Skateschoenen Vans Ward Vans Zwarte Skateschoenen Ward W7pnEt4Pq
Series 39 Mesh 64 Blauw nubuck Sport Sneakerblauw Maat 46 352 Gabor vnU5EwxqHE
Maat S Columbia Trail Paars Dames Fleecevest Sapphire 8x8qHCI1n
Mannen Cruz Mcruzkb2 Hardloopschoenen Fresh Grijs Maat New Eu Foam Balance 45 5 V2