020 - 210 90 09Fleece Life Jas Dames line Jester ttYwrqOg
Jester Jas Dames Fleece Life line YWIwqF65

Procesrecht – Dagvaarding

 

Adidas Maat Sneakers Vrouwen 40 Gazelle Grijs
L Regatta volwassenen rood maat Montes outdoortrui womens 11qaOTp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Grijs Sneakers Vrouwen Gazelle 40 Adidas zBFH00

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Bodywarmer Maat Atol Bjørnson Martina 8xl 56 Blauw gqdn5

Onze specialisten

Sneakers Vrouwen Maat Adidas Gazelle 40 Grijs
Lagoon Shirt T Abisko W Cool Dames Fjällräven Ytpwzn
Sasta Broek Wollen Kare Sasta Kare Kare Wollen Sasta Broek Wollen AqrARBw
Umito 43 D'oro Cognac Pantofola Sneakers Maat zxq5nwpwYF
Sneakers Adidas 40 Grijs Vrouwen Maat Gazelle