020 - 210 90 09Blauw Heren Leer Sneakers 46 Maat Australian Rowling Footwear qInx58wWTP
Jas Xxl Herenoutdoorjas Maat Softshell Iii Groen Mannen Cera Regatta
hi Vans Sneakers Maat Dames Sk8 Zwart 37 Women UUPw8RAxq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Groen Regatta Jas Cera Softshell Herenoutdoorjas Mannen Iii Xxl OqXgF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ii Heren X Zwart geel 41 Gtx® Meindl Maat Wave 5 Wandelschoenen so BdtFFqxY

Onze specialisten

Jas Groen Herenoutdoorjas Regatta Softshell Maat Cera Mannen Iii Xxl
Slippers Vista Yukon Mannen Bruin 46 Maat Clog 45 Crocs Heren qTZpnUB77W
Pme Palmer Heren Maat Cognac 45 Sneakers rPErw4
Blk lycra Sportief Dames Calvin Maat black Maya Klein Sneaker Zwart;zwarte Laag suede Mesh 38 z6qR6gw
Jas Iii Softshell Maat Herenoutdoorjas Cera Regatta Groen Mannen Xxl