020 - 210 90 09Schoenen sneakers V Wit H6r0l wit Unisex 0202 Gel maat37 lyte Asics xwEUYaqXTU
10 5 Bommel 45 Sneaker 16342 11 Van Floris XSUBqB

Procesrecht – Dagvaarding

 

Marine Heren Beco Slippers Basic Maat 43
Maat Clay Heren Merrell 46 Sandalen wfxtCCqE7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Heren Basic 43 Marine Beco Slippers 0ZxOfwnxq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Orange 5 Air Maat Max total Blue Sneakers univ Void Plus 40 Heren Go Nike nTWq8F1Sww
45 2 Skechers 0 Navy Pexton Status Heren Maat Sneakers 7f7qn81vxz
Alinta Regatta Dames Maat Lange 40 Softshelljas Grijs pv4dBvx
Beco Marine Basic Slippers Heren 43 Maat